Carta oberta a Compromís Vila-real

2 de julio de 2013 Populars 17 Comments

images compromis

I les portes van tornar a parlar. La passada legislatura durant un intens debat entre govern i oposició, Mari Gràcia Moles abandonava el plenari pegant una forta portada, que escenificava les diferències entre el Bloc i el PP. En el plenari de la setmana passada les portes van tornar a parlar… En este cas va ser el secretari general del Bloc, Maties Marín, el que abandonava el saló de plens clarament molest, desprès d’escoltar al seu portaveu, Alberto Ibáñez, justificant al Sr. Benlloch en la trama de la «coach».

I és que de nou alguns membres del quatripartit van tornar a confondre unió amb submissió. Una situació que permet a Benlloch poder fer i desfer al seu gust, contractant inclús a la seua «coach» de campanya per a portar a terme treballs que afecten a les diferents àrees de gestió, sense la supervisió i el consentiment dels seus regidors responsables. I davant d’esta situació, Compromís Vila-real es presentava al darrer plenari amb un discurs difícil d’articular i més difícil d’entendre.

No és lògic que estiguen més preocupats en no enfadar a Benlloch que en ser conseqüents amb el que fins hui havia sigut el seu discurs habitual: tolerància zero davant de comportaments políticament sospitosos.

Per sort, i tal com ells diuen de forma continuada, no tots els polítics són iguals i així ho ha demostrat Compromís Moncofa, que davant d’una situació semblant a la que ocorre a Vila-real ha avisat públicament i de forma contundent al PSPV, amb qui governa, advertint que «no volen encobrir les diferents irregularitats que pogueren existir». Crec que cal reconèixer la valentia d’eixes paraules, que no fan més que deixar en evidència el comportament de Compromís Vila-real. El poble ha d’estar sempre per damunt del pacte i mai al revés.

Tinc amics en Compromís i sempre els he dit que mostrar exie odi cap al PP, com ells han fet desde l’inici de legislatura, només ha servit perquè Benlloch es cresca i tinga la certesa de que té la paella del quatripartit agafada pel mànec. Amb esta decisió, Compromís s’ha convertit en una titella política en mans de Benlloch. L’alcalde sap que té carta blanca i ho demostra obertament.

I amb tot açò el que era candidat a l’alcaldia pel Bloc, Pasqual Batalla, lluny de denunciar estes actituds, manifesta públicament que considera a Benlloch el millor alcalde que Vila-real pot tindre, renegant inclús d’ell mateixa i nugant el seu futur polític i el de Compromís al alcalde socialista. Una aposta clarament temerària.

Cal reconéixer-li a Benlloch la seua habilitat per enganyar als seus socis de govern i aconseguir el control absolut d’un quatriparit que governa com si tinguera una majoria absoluta pròpia, aplicant el «rodillo» inclús amb aquells que li donen l’alcaldia.

Està tan segur del seu poder i control sobre el quatripartit, tan segur de la submissió dels seus socis de govern, que s’ha atrevit, sense ninguna por ni ningun pudor, a fer de la seua «coach» l’empresa de capçalera del quatripartit. Involucrant en esta sospitosa relació a tots els regidors de l’equip de govern.

El socis de govern han deixat el seu futur polític en mans de Benlloch, qui juga amb les sigles del Bloc i Iniciativa (Compromís) tal i com li ve en gana.

Tot i això, per a mi, l’esperança és l’últim que es perd i jo continue esperant encara la resposta contundent del Bloc, Iniciativa Compromís, davant la sospitosa relació de l’Ajuntament de Vila-real amb les empreses de la «coach» de Benlloch, Corex i Ypsilon.

La imminent comissió d’investigació servirà per poder aclarir si hi ha il·legalitats, però ja ha quedat en evidència que este cas «coach» és políticament sospitós, èticament reprovable i socialment incomprensible. I això mereix una resposta contundent d’aquells que amb el seu vot permeten que Benlloch continue a l’alcaldia.

Héctor Folgado Miravet,

President Partit Popular Vila-real

17 Comments

leave a comment

Por seguridad escribe esto: *