You Are Currently Here!-
  • Home
  • -Urbanismo-El Partido Popular muestra su sorpresa al ver que Benlloch convoca ahora un concurso de ideas para la plaza de los juzgados cuando votó en contra de hacerlo en mayo

El Partido Popular muestra su sorpresa al ver que Benlloch convoca ahora un concurso de ideas para la plaza de los juzgados cuando votó en contra de hacerlo en mayo

31 de julio de 2014 Populars 0 Comments
antiguos juzgados
El portavoz popular, Héctor Folgado recuerda que “fue el PP quien presentó en el pleno de mayo de este mismo año una moción solicitando que se convocara un concurso de ideas para el diseño definitivo de la plaza de los juzgados y los cuatro partidos del gobierno votaron en contra”. Folgado  invita al cuatripartito a poner en marcha la propuesta de que sea un tribunal popular quien elija el proyecto ganador

El portavoz del PP de Vila-real, Héctor Folgado ha manifestado su sorpresa al comprobar que el cuatripartito anuncia ahora un concurso de ideas para la plaza de los juzgados cuando a esta misma propuesta realizada por el PP en una moción del pleno del mes de mayo, los socialistas y el resto de grupos votaron en contra. “No deja de sorprenderme que entonces el señor Benlloch renegara de la propuesta y ahora la ponga en marcha. Deberían de empezar a aceptar las iniciativas que son buenas para Vila-real, lleguen del partido que lleguen y no negarlas por norma solo porque las impulse el PP”.

En todo caso, Folgado ha señalado que “si al final la propuesta del Partido Popular se tiene en cuenta, es un síntoma de que la iniciativa era adecuada. Ahora invito al alcalde y sus socios a que pongan en marcha también la segunda parte de la moción en la que proponíamos que sea un tribunal popular en el que participen arquitectos, profesionales y representantes de los vecinos quienes determinen el proyecto ganador”.

Héctor Folgado ha recordado que “no es la primera vez que sucede esto, que el PP propone algo en el pleno, y el cuatripartito lo vota en contra y lo ataca y después lo pone en marcha. Es una excelente manera de demostrar que el PP realiza las propuestas adecuadas para Vila-real y que quien demuestra que no actúa democráticamente a favor de los ciudadanos es el propio señor Benlloch y sus socios. Ellos, lejos de gobernar pensando primero en Vila-real, lo hacen siempre con intereses partidistas”.

 

MOCION DE MAYO

 

El texto de la moción que se presentó en el pleno del pasado 5 de mayo de este año y que se desestimó con los votos en contra de PSOE, BLOC, Iniciativa y EUPV decía lo siguiente:

 

MOCION DEL GRUPO POPULAR PARA LA CREACION DE UN CONCURSO PUBLICO DE IDEAS PARA DESARROLLAR EL NUEVO ESPACIO URBANO DEL MERCADO CENTRAL

 

“Des que s’instal·laren els jutjats a l’edifici del Mercat Central de la nostra ciutat per decisió del PSOE, tot i en contra de l’opinió pública i l’oposició dels veïns de la zona, aquest ha anat patint una lenta però gradual degradació que, malgrat els diferents esforços realitzats pels governs del Partit Popular al llarg d’aquests anys els quals finalitzaren en la important reforma de l’any 2000, fruit d’un conscienciat estudi de remodelació realitzat per tècnics de la Conselleria de Comerç l’any 1997 i que va comptar amb una inversió pública de prop de 55 milions de pessetes de les quals  45 varen ser amb una aportació per part de la pròpia Generalitat Valenciana.

Dels 13 establiments que en aquell moment va contemplar el modernitzat Mercat Central a l’actualitat, només 9 estan en plena activitat, un fet que demostra que el polèmic trasllat del mercat ambulant no ha beneficiat, ni de lluny, al Mercat Central que, a més a més, pateix les amenaces de la competència en les voreres del mateix edifici i d’altres activitats propiciades per l’equip de govern que fan ferida en la competitivitat dels mercaders actuals.

Ja des de la passada legislatura governada pel Partit Popular a Vila-real, i gràcies a les gestions dutes a terme en la Generalitat, la nostra ciutat compta amb un nou espai més modern i prop a les necessitats reals dels serveis dels Jutjats. Un nou edifici alçat, no sense esforços i dificultats, per la Generalitat Valenciana governada pel Partit Popular i que ja és una realitat en la nostra ciutat i que pròximament desbloquejarà definitivament l’edifici del Mercat Central.

El debat sobre el futur de l’espai del Mercat Central i de la seua remodelació -una vegada desbloquejat el tema dels jutjats- ha portat rius de tinta en mitjans de comunicació des de la passada legislatura. Recentment, el regidor actual de l’àrea de comerç, mostrava en roda de premsa uns plànols del Mercat així com feia declaracions sobre el futur del mateix.

Unes declaracions que van canviant en el temps ja que ara, el mateix regidor parla d’enderrocar sols l’edifici de l’antic mercat manifestant no tenir cap tipus de pressa en la construcció del nou edifici i del qual en declaracions anteriors sí plantejava en els plànols.

El passat mes de setembre el Partit Popular presentava una moció per a la creació d’una comissió amb la finalitat de debatre sobre el futur disseny i usos del nou edifici del mercat i de la plaça del voltant que se generarà amb l’enderrocament de l’edifici actual.

Aquesta moció va ser votada negativament per l’equip de govern, contràriament a la voluntat de participació manifestada pels veïns i veïnes.

Així mateix, des del Partit Popular també hem manifestat, traslladant l’opinió del veïns i veïnes del voltant, que ens agradaria que aquest nou espai portara el nom d’Església, perquè aquesta denominació no es perdera del llistat de carrers de la ciutat.

Davant aquest posicionament de l’equip de govern, i davant la seua negativa manifesta a escoltar als veïns directament implicats en la reforma d’aquest edifici, des del Partit Popular pensem que es hora de plantejar un concurs públic d’idees per a reformar i construir la nova plaça de l’Església. Un concurs públic d’idees que propicie la  participació de comerciants i de les diverses associacions (de veïns, de comerciants, culturals, religioses, etc.) així com a arquitectes, constructors i representants municipals.

Fruit d’aquest concurs d’idees es podrà triar la millor opció i més votada per a reformar i construir la nova plaça de l’Església en l’espai que resulte d’enderrocar el vell edifici del mercat. Posteriorment es desenvoluparà el projecte d’acord a eixa idea i es realitzarà el conseqüent concurs públic per contractar l’obra i execució del projecte.

Pels motius abans descrits, el Grup Municipal del Partit Popular presenta al Ple de l’Ajuntament de Vila-real per al seu debat i, si escau, aprovar els següents acords:

 

1.- L’Ajuntament de Vila-real convocarà un concurs d’idees obert a tot aquell, amb qualificació suficient, que vullga participar.

 

2.- Crear un tribunal que combine representants de professionals de l’arquitectura i representants de l’associacionisme local.

 

3.- Habilitar un període d’exposició pública de tots els projectes per a la seua votació així com els mecanismes per a que la votació popular represente un percentatge a considerar”.

leave a comment

Por seguridad escribe esto: *