You Are Currently Here!-
  • Home
  • -Opinión-Innovació en el sector ceràmic

Innovació en el sector ceràmic

12 de febrero de 2013 Populars 0 Comments

 

La passada setmana vaig tindre l’oportunitat de visitar Cevisama i poder mostrar el suport del Partit Popular als empresaris del sector ceràmic. Aquesta fira suposa una gran oportunitat per exhibir el potencial d’un sector fonamental per al creixement de la nostra província. Des del nostre partit, pensem que els vila-realencs hem de ser els primers en demostrar l’efectivitat i la qualitat d’aquests productes elaborats en la nostra ciutat.

Per això, ara fa un any proposàvem, a través d’una moció, crear una ordenança reguladora de l’ús del material ceràmic en edificis municipals i espais públics. Dotze mesos després res en sabem. Be, sí que sabem que la deixadesa de l’actual equip de govern ha provocat una reducció de l’ús d’aquest material en la nostra ciutat. Sense anar més lluny, en l’última fase de remodelació de la zona per a vianants del centre de la ciutat no s’ha utilitzat ceràmica, trencant amb l’homogeneïtat d’aquesta important àrea comercial.

L’Ajuntament de Vila-real podria mirar-se en l’espill de la Diputació de Castelló, que està demostrant amb fets la seva ferma aposta pel sector tauleller. L’impuls a la investigació i la innovació i el compromís pel coneixement a través d’iniciatives com el Centre de Documentació Ceràmica, el més especialitzat i complet d’Europa, són una bona mostra. A més, la institució provincial està ultimant l’eina informàtica Solconcer, que permetrà als principals prescriptors de la construcció oferir solucions amb les múltiples virtuts i avantatges de la ceràmica.

D’altra banda, i com es va demostrar a aquesta fira, des de la institució que presideix Javier Moliner estem fent un esforç per tal que la ceràmica no siga clau tan sols en el sector industrial, sinó també en la cultura o el turisme. El Museu del Taulell d’Onda o el Museu de Ceràmica de l’Alcora són bons aparadors per explicar als que ens visiten quina ha estat la història de la ceràmica a la nostra província i com aquest sector ha estat capaç d’adaptar-se a les noves demandes de la societat.

Des del Partit Popular de Vila-real pensem que hem de ser capaços de projectar cap a l’exterior les nostres capacitats i possibilitats, entre les quals figuren la innovació en un producte que s’adapta contínuament a les necessitats dels ciutadans. Això ho demostren dia rere dia els nostres empresaris ceràmics, els quals amb el seu constant esforç i amb l’ajuda de polítiques que tornen a generar confiança en la nostra economia, seran capaços de recuperar el lideratge d’aquest motor per a la nostra província.

Héctor Folgado Miravet
President Partit Popular Vila-real

leave a comment

Por seguridad escribe esto: *