You Are Currently Here!-
  • Home
  • -Noticias-Programa electoral del PP Vila-real

Programa electoral del PP Vila-real

19 de mayo de 2015 Populars 0 Comments

programa electoral

JUNTS + VILA-REAL

JUNTS + AGRICULTURA I SOSTENIBILITAT

  • Convertirem l’antic Centre de Capacitació Agrària en una Escola Agrària amb programes de formació i amb l’objectiu d’atraure cicles específics de Formació Professional.
  • Crearem un espai de referència per a tots els ciutadans involucrats amb el món de l’agricultura: VIDA: Vila-real Impulsa el Desenvolupament Agrícola, que s’ubicarà a l’antiga CàmaraAgraria. Entre les funcions d’aquest centre, estaran les de gestionar ajudes per als nous emprenedors, assessorar als productors locals, localitzar i facilitar acords varietals, mediar amb els mercats e intermediaris i fer estudis de mercat per a trobar futures necessitats i ser capdavanters amb els nous mercats internacionals.
  • Potenciarem la recuperació d’horts abandonats, aportant fons a aquelles entitats que elaboren programes per a aquesta recuperació. Des de l’ajuntament s’elaborarà un inventari d’horts i a més es fomentarà la utilització d’aquests entre col·lectius específics com són els aturats de llarga durada o aquelles entitats que vulguen potenciar nous cultius a la ciutat, amb una bonificació del 100% dels tributs municipals i la prestació d’un servei d’assessorament tècnic per a poder explotar adequadament aquests espais.
  • Potenciarem el Consell Agrari per quètinga un caràcter més tècnic i més autònom de l’ajuntament, sent integrat per totes les parts (cooperatives, comerços, societat de reg, empreses…) i que dirigirà plans específics per a la regulació varietal i la millora de la comercialització dels nostres productes, amb un pressupost propi per a autogestionar-se.
  • Elaborarem un Pla integral de promoció dels productes agrícoles, generant una marca de qualitat local que puga vincular l’agricultura local amb altres activitats d’impacte de la nostra economia, com és el taulell, l’esport o el turisme.
  • Fomentarem la introducció de cultius alternatius als cítrics, que puguen suposar una major rendibilitat per al productor amb xarrades, cursos de formació, acords amb entitats bancàries i asseguradores, i amb línies especials d’ajudes per a la compra de varietats especialment costoses.
  • Elaborarem un pla específic per a la racionalització del reg, que supose una reducció considerable dels costos de producció per als llauradors. Així, a més d’una reestructuració dels pous i una racionalització del consum energètic, liderarem la transformació a reg per degoteig de les partides del terme municipal que encara no ho estan: part de Pinella, part de Carinyena i part de Cap de Terme.
  • Transformrem també el reg a degoteig a la partida Madrigal, valorant en aquest cas la convivència d’explotacions agrícoles i zones residencials, amb un sistema específic que supose la instal·lació de dues canonades: una amb aigua per a regadiu i una altra amb aigua neta destinada al consum humà. Aquest projecte es desenvoluparà amb un cost econòmic mínim per als veïns, que a més podran notar un estalvi en el cost de l’aigua en poc de temps.
  • Establirem una borsa de treballs agraris, en la que posarem en contacte als possibles ocupadors amb els treballadors locals, valorant l’experiència i preparació dels agricultors per a les activitats concretes. Aquesta borsa, gestionada a través del centre VIDA, també inclourà la participació en cursos de formació específics, programats en funció de les necessitats del mercat.
  • Crearem la Setmana de l’Agricultura, que integrarà una Agrofiradirigida i protagonitzada per les empreses i cooperatives locals, un Congrés Internacional amb ponents de prestigi, activitats en diversos centres educatius i un acte final on es reconeixerà el treball dels diversos productors locals.
  • Possibilitarem una via esportiva sostenible que puga unir Vila-real amb la resta de vies ja existents en Castelló, Borriana i Almassora, creant una vertadera xarxa comarcal de transport sostenible. A més, impulsarem la via verda de la Panderola, que uneix la nostra ciutat amb Alqueries i Borriana, amb una millor definició del traçat amb la millora del pavimentat i la revisió de la senyalística.
  • Potenciarem el Termet com a centre neuràlgic d’activitats mediambientals i d’interacció amb la natura a través d’activitats de formació (centre d’interpretació d’espècies i paisatges), esportives (activitats aquàtiques a la conca del riu) i d’oci (rehabilitació i posada en valor de l’alberg). En aquest sentit, serà necessària una reforma integral d’aquest alberg per quèpuga acollir acampades amb les millors condicions, amb un replantejament d’instal·lacions com la cuina o una renovació de les lliteres, a part d’establir un protocol de manteniment i neteja perquèestiga sempre en bon estat, independentment del temps que estiga sense habitar-se.
  • Crearem un programa de foment del reciclatge a través d’un sistema de recompenses pels quilos de paper, vidre, envasos i oli reciclats, programa en què comptarem a les iniciatives locals que desitgen sumar-se al projecte. Participaran inicialment associacions, escoles i institucions diverses, però que farem extensible al xicotet comerç, comunitats de veïns i particulars.
  • Millorarem la neteja viaria i d’espais amb una atenció individualitzada a cada barri i cada espai, i també incloent la gestió dels contenidors comprometent-nos a donar una solució a qualsevol queixa dels veïns en menys de 24 hores, soterrant-se aquells que siguen molestos per als veïns. Dintre de la neteja d’espais, inclourem també la poda dels arbres a la nostra ciutat, com prioritària en aquells espais que supose no només falta de neteja sinó també incomoditat per als veïns.
  • Instal·larem als parcs i punts amb gran afluència de gent, punts de recàrrega per a mòbils, impulsats per energia solar i que seran gratuïts per als ciutadans.

JUNTS + CULTURA I FESTES

  • Recuperarem l’Abonament del Teatre per a què l’Auditori torne a convertir-se en un espai per a grans companyies nacionals, incorporant també en l’Abonament a les companyies i artistes locals, amb la finalitat de recuperar als prop de 1.000 abonats que han deixat de ser-ho.
  • Prioritzarem l’ús de l’Auditori i altres espais culturals per a les associacions locals, que tornaran a ser les principals protagonistes de la nostra programació cultural.
  • Recuperaren el programa Cultura +A+ amb l’objectiu de tornar a situar Vila-real com la capital de la Cultura al Carrer, donant suport als festivals existents (teatre, dansa, màgia,…) e impulsant-ne altres de nous que complementen l’oferta actual. En aquest cas, es prioritzaran les iniciatives i preferències de les associacions culturals locals.
  • Crearem l’Institut de Restauració de Vila-real, que se situarà a l’estudi de Llorens Poy i serà dirigit per Carmen Pérez (Directora de IVACOR), amb l’objectiu de restaurar les peces propietat de les associacions locals. S’establiran convenis amb la Diputació i amb l’IVACOR per tal de portar endavant aquest institut amb tots els mitjans possibles.
  • Reforçarem l’Oficina de Turisme de Vila-real amb programes específics per a potenciar el turisme. Un d’ells serà “Descobreix Vila-real” amb el que posarem a disposició de diferents col·lectius de pobles relativament propers un autobús que els traslladarà a la nostra ciutat i que inclourà visites als nostres atractius més característics, la degustació dels productes gastronòmics més típics i el temps lliure suficient per a fomentar l’activitat econòmica al nostre comerç.
  • Impulsarem una ruta de Sant Pasqual que vincule els municipis per on va transcórrer la vida del nostre patró, des del seu naixement a Torrehermosa i joventut a Alconchel, fins a la seua mort a Vila-real. La ruta consistirà en un producte turístic integrat entre els tres municipis per a reconstruir els moments més significatius de la vida del sant.
  • Apostarem per les exposicions d’artistes locals dins dels diferents espais museístics de Vila-real, que completarem amb un pla específic per a contactar amb els principals museus i fundacions artístiques en l’àmbit nacional i internacional, per tal d’atraure exposicions itinerants a la nostra ciutat.
  • Crearem un nou espai museístic a la Biblioteca Central, que acollirà exposicions temporals orientades a fomentar la cultura entre els més joves. Atenent a les característiques d’aquest espai, es donarà preferència a l’art modern, sempre valorant els suggeriments dels centres de Secundària de Vila-real, que podran proposar aquelles exposicions que millor s’ajusten als seus plans d’estudi.
  • Crearem un Centre d’Interpretació de la Cultura Vila-realenca combinant les eines tecnològiques amb altres elements característics de cada moment de la història, tot amb la finalitat de poder conéixer en profunditat tota la història de la nostra ciutat, abraçant des de la fundació fins l’actualitat. A més, aquest centre serà la referència per al programa educatiu “Educa Vila-real”, ja que els escolars podran seguir coneixent la seua ciutat en hores no lectives i amb la participació de tota la família.
  • Cometrem les reformes necessàries perquè el Casal de Festes (actualment Centre de Congressos, Fires i Trobades) es puga convertir en un espai per a concerts de gran format, amb accions específiques per millorar l’acústica de l’espai.
  • Crearem un nou espai d’oci al passeig Botànic Calduch a l’Ermita format per establiments no agressius amb el mitjà (amb només música ambiental i amb materials integrats amb l’entorn) que revitalitzarà la zona com una àrea d’oportunitats d’oci estiuenc a la ciutat, facilitant una nova orientació del Molí, com a centre gastronòmic amb la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria i el centre GASMA.
  • Protegirem i potenciarem el Bou per la Vila i Embolat com a trets característics de la nostra cultura festiva, amb ajudes específiques a les associacions taurines per tal de fomentar el seu treball al voltant de la cultura del bou. A més, inclourem com a novetat el “Mes del Bou i el Cavall” integrant competicions autonòmiques de tir i arrossegament, exhibicions eqüestres i les carreres per la joia, finalitzant l’activitat amb un congrés de temàtica taurina.
  •  Organitzarem una Fira del Vi durant les dues festes patronals, situant-la al centre de la Vila, propiciant la integració en el mateix de les diferents iniciatives hostaleres locals que, independentment d’on estiguen situats habitualment, podran oferir els seus productes als vila-realencs i també als molts visitants que rebem durant les festes.
  • Proposarem a la Junta de Festes i la Comissió de Penyes la instauració d’una sèrie d’actes festius coincidint amb les Festes Fundacionals al voltant del 20 de febrer, com a preparació i promoció de les festes patronals i que consistiran en un cap de setmana on es replicaran les nostres activitats festives més genuïnes (celebracions gastronòmiques, culturals i musicals).
  • Crearem, de la mà de la Junta de Festes, un programa infantil de festes que integrarà totes aquelles activitats festives orientades als més menuts. En eixa línia promourem i integrarem també les activitats pròpies vinculades a les nostres festes patronals que es realitzen des de les escoles de la nostra ciutat i que solen ocupar els dies previs a les celebracions.

JUNTS + TREBALL

  • Crearem la “Targeta Vila-real”, per a us exclusiu en els comerços de la ciutat i en la que l’ajuntament passarà a ingressar totes les ajudes de promoció econòmica i desenvolupament de l’ocupació, y també qualsevol altre tipus d’ajuda que es puga gastar en els nostres comerços. Així, empreses i comerços locals s’adheriran a la targeta i aconseguirem que els recursos de Vila-real repercutisquen directament en la nostra ciutat.
  • Crearem el “Pla Impulsa Treball” per incentivar amb una quantitat fins a 5.000 euros a totes les empreses que contracten algun aturat de Vila-real amb dificultats per a trobar un lloc de treball: integrants de famílies sense ingressos o en risc d’exclusió social,  aturats majors de 45 anys, aturats de llarga durada o amb baix nivell formatiu. Així, quan els aturats contacten amb les empreses podran aportar un certificat de la quantitat amb què l’ajuntament els ajudarà, millorant així la seua proposta per a qui els ha de contractar. 

  • Transformarem l’edifici de la biblioteca de Solaes en un Centre d’Innovació Econòmica (VINE) per impulsar l’economia local: pimes i emprenedors. Lloc on totes les accions aniran destinades a la creació d’Empreses i a la creació d´ocupació.
  • L’espai VINE inclourà específicament l’Oficina Municipal d’Ocupació, en la que s’atendrà de forma individualitzada i personalitzada als vila-realencs desocupats. Així, la creació d’ocupació es fomentarà amb l’assignació a cada aturat d’un tutor orientador laboral, qui s’ocuparà de dirigir o assessorar la seua formació i ajudar a millorar el seu CV. Aquest tutor també s’encarregarà d’informar-lo directament de les ajudes disponibles, així com facilitar-li la presentació de les mateixes. Aquesta oficina, a més, promourà l’organització de cursos de formació ajustats a les necessitats dels desocupats i també la celebració de processos de contractació en les instal·lacions del VINE.
  • L’Oficina Municipal d’Ocupació també constituirà plans especials per a integrar al món laboral als joves que acaben els seus estudis, amb convenis especials amb les empreses vila-realenques per a què oferisquen oportunitats als nous titulats de les universitats o d’altres centres de formació com poden ser els de Formació Professional Específica o l’Escola d’Hostaleria.
  • Dins d’aquesta Oficina, crearem un nou Pla de Formació per a aturats en aquelles àrees demandades per les empreses que busquen treballadors, les quals definiran els perfils formatius que volen per als seus futurs treballadors, detectant necessitats immediates que es podran cobrir amb cursos concrets.
  • Crearem un Viver d’Empreses Industrials aprofitant les naus que hi ha sense utilitzar-se a la ciutat, promocionat l’activitat als polígons ja existents. Així les empreses amb activitat de caràcter industrial (p.e. des d’un taller a una xicoteta línia de producció o pintat ceràmic) obtindran un espai per desenvolupar la seua activitat amb un preu bonificat en el moment de la instal·lació i durant els primers passos de l’empresa. S’establiran diferents nivells de bonificació en funció de diversos paràmetres, però primant el nombre de llocs de treballs creats.
  • Potenciarem l’obertura de nous comerços a Vila-real, amb una atenció integral formada per un servei d’un banc de locals, una oficina de gestió d’ajudes i una ajuda específica per part de l’ajuntament de fins a 5.000 euros per a cobrir les despeses d’obertura. Així promourem la recuperació del teixit comercial de la nostra ciutat amb accions que potencien l’apertura de nous comerços, prioritzant els negocis complementaris als ja existents en l’entorn i amb nous nínxols de mercat. Eixe assessorament es portarà a terme des del centre VINE.
  • Establirem un entorn per a l’encontre amb xicotets comerciants de Vila-real que millore la seua competitivitat, generant un Pla d’Acció Comercialadaptat a les seues necessitats. A més, s’establirà una taula permanent entre els comerciants i l’ajuntament per tal d’iniciar accions conjuntes de promoció comercial.
  • Crearem el Consell Empresarial Sénior de Vila-real, com a fòrum estable per a atraure nous negocis a la ciutat. Aquest fòrum estarà format per empresaris amb experiència que analitzaran la situació de la indústria local i proposaran noves idees de negoci vinculades al creixement econòmic de Vila-real. També els nous emprenedors podran participar en aquest fòrum per tal de proposar les seues noves iniciatives i obtenir un retorn per part d’aquells que més experiència en negocis tenen a la ciutat.
  • Crearem una taula tècnica amb tots els agents implicats en el desenvolupament de l’Espai Vila-real (empreses implicades, institucions públiques, comerços i representants dels ciutadans) per a arribar a un pla definitiu que desbloquege el projecte i es convertisca en el nou gran espai d’oportunitats per a la ciutat, i que pot repercutir en un gran nombre de llocs de treball i uns nous serveis que milloren la qualitat de vida dels vila-realencs.
  • Crearem un Certamen anual de Nova Economia, en què es premiarà un projecte nou per a desenvolupar-se a Vila-real i que implique algun tipus d’innovació en processos, productes o comercialització. L’ajuntament facilitarà al guanyador que s’establisca a la ciutat, amb bonificacions en impostos i taxes i també cedint-li l’espai on situar-se. En aquest certamen es valoraran especialment aquelles activitats que generen un nombre significatiu de llocs de treball, quedant l’empresa guanyadora compromesa a contractar a aturats vila-realencs.
  • Crearem la Setmana de l’Economia de Vila-real com a punt de trobada d’empresaris i de serveis incloent ponències d’interès, trobades sectorials i reconeixements a les empreses excel·lents. S’integraran les activitats actuals i es tractaran assumptes econòmics des del punt de vista del treballador, empresari i agents socials, amb la presència de ponents de gran rellevància en l’ambit nacional i internacional i la celebració de sessions de networking sectorials i transversals.

JUNTS + EDUCACIÓ

  • Tots els xiquets entre 3 i 16 anys podran obtenir una ajuda econòmica per a comprar els llibres de text en llibreries de Vila-real. Eixos llibres passaran a formar part d’un Banc de Llibres Municipal, que coordinarà i promocionarà els bancs de llibres actuals.
  • Crearem un programa plurilingüe amb el que els escolars de Vila-real disposaran d’una beca per a poder participar d’un intercanvi a l’estranger amb altres escoles i instituts europeus. A més, l’ajuntament programarà activitats culturals o juvenils en alguna llengua diferent de les oficials, preferentment en anglés.
  • Garantirem que els fills de totes les famílies en dificultats econòmiques, puguen tindre una beca completa de menjador, augmentant aquesta partida pressupostaria fins que arribe a tots.
  • Millorarem les instal·lacions esportives de totes les escoles de la ciutat i prioritzarem la construcció d’un gimnàs en aquelles escoles públiques que no en tenen: Escultor Ortells, Pasqual Nácher i Concepción Arenal. La resta d’escoles podran també renovar els seus patis amb nous materials i instal·lacions que milloren la pràctica esportiva i siguen més segures.
  • Exigirem la construcció d’un nou aulari d’Infantil per al col·legi Carles Sarthou, al mateix espai que ocupa actualment el col·legi.
  • Crearem un pla especial per a renovar les escoles, garantint l’atenció i reparació de desperfectes en menys de 24 hores, millorant la connexió de les comunitats educatives amb els serveis municipals implicats en el manteniment dels centres.
  • Crearem el programa “Patis Espais d’Oci”, amb el que cada dia obrirem els patis de les escoles des de la finalització de les classes fins a les 22 hores, per a la realització d’activitats culturals, esportives i d’oci. L’Ajuntament s’encarregarà de vetllar per la seguretat i manteniment, a més de garantir la neteja abans de l’entrada dels xiquets i xiquetes tots els matins.
  • Obrirem la Biblioteca Central de Pius XII en ple funcionament, equipant-la amb una dotació adequada de llibres i d’espais per a l’estudi i el treball en equip. També tindrà un horari ampliat de 24 hores durant els períodes d’exàmens, amb accés a WIFI gratuït en tots els espais i cessió d’equipaments informàtics per a aquells que ho necessiten.
  • L’actual Biblioteca de Solaes mantindrà el servei de biblioteca amb una agencia de lectura de barri. Amb aquestes accions, podrem reactivar el Pla de Biblioteques i Agencies de Lectura als barris, apropant la cultura als punts més propers als ciutadans.
  • Millorarem la línia d’autobús per a què arribe a tots els instituts en els horaris més adequats tant d’anada com de tornada i que serà gratuït per als estudiants matriculats en eixos centres.
  • Crearem el programa “Educa Vila-real” per tal de fomentar les tradicions i la història de Vila-real, centrat en els nostres personatges més il·lustres i amb un programa de visites guiades. Les escoles i instituts podran adherir-se a aquest programa en funció de les seues necessitats.
  • Impulsarem un “Dia de Tàrrega a l’Escola” per a explicar la figura del vila-realenc més universal a través d’activitats específiques a les escoles i instituts de la ciutat, programant per part de l’ajuntament una sèrie d’accions amb la col·laboració dels centres, per tal de lloar a l’autor i la seua herència musical.

JUNTS + ESPAIS URBANS

  • Evitarem les inundacions de les avingudes Francesc Tàrrega, Sedre i França, completant el Pla de Col·lectors d’aigües pluvials amb un nou col·lector en l’entrada nord, que recollirà les aigües derivades de la zona de la partida Madrigal, evitant el col·lapse dels carrers indicats quan es produeixen pluges a la ciutat.
  • Desbloquejarem el PAI Madrigal, prenent l’ajuntament el control de la urbanització de la zona, de tal forma que siguen els veïns els que tinguen la iniciativa i decisió final d’iniciar les obres a la seua unitat. Així, serà prioritari la cerca de solucions individualitzades per als propietaris, sent l’ajuntament qui es comprometa a atendre les seues peticions a través d’una oficina específica per al desenvolupament d’El Madrigal que treballarà per al consens entre els veïns. A més, en aquelles zones ja urbanitzades, connectarem l’enllumenat públic, sent aquesta una acció urgent per la perillositat que suposa per als veïns la situació actual.
  • Desenvoluparem la zona industrial a la carretera d’Onda i crearem un Parc Industrial Local en aquesta àrea –aprofitant el sòl municipal ja existent- amb la finalitat de donar l’impuls necessari per a què les empreses troben un espai en Vila-real on iniciar la seua activitat, cedint sòl a aquelles que decideixen instal·lar-se en la nostra ciutat la qual cosa propiciarà la creació de nous llocs de treballs.
  • Millorarem els accessos a la ciutat: per als del sud (València) i nord (Castelló) negociarem amb el Ministeri plans concrets per què deixen de ser punts conflictius. A la Generalitat Valenciana reclamarem el desdoblament de la CV-185 per a millorar la connexió amb l’Hospital La Plana i Borriana i el desdoblament de la CV-20 (des de l’AP-7 i Onda), la qual cosa afavorirà el trànsit i connexió de les dues poblacions i també el desenvolupament de la zona industrial de la carretera d’Onda, a més de completar l’accés al Centre de Tecnificació Esportiva i millorar el de la Ciutat Esportiva del Villarreal CF.
  • Promourem un parc de camions als afores de la ciutat, com podria ser al solar on es situava Azuvi, que evitarà l’aparcament dels mateixos al costat de zones residencials i d’alt transit, i que facilitarà als conductors i empreses de transport la seua feina amb espais específics per al seu descans.
  • Crearem un pla urgent per a reformar i adequar l’avinguda Alemanya en tota la seua extensió, amb un disseny que permetrà la creació d’una via sostenible que enllaçarà la ciutat amb la zona industrial sud i també amb Borriana, amb especial atenció a la renovació integral del paviment.
  • Dins d’aquest pla, remodelarem l’espai al voltant de la muntanyeta al costat del pavelló Bancaixa (entre els carrers Joanot Martorell, Pintor Gumbau i avinguda de França) unificant les dues zones al voltant de la Sèquia Major per tal de crear un espai ampli i exclusiu de jocs infantils, integrat en l’entorn, i amb l’aprovació per part de l’associació de veïns quant al disseny integral de tota la zona.
  • Adequarem l’entorn al voltant del nou pavelló de la zona Melilla, per tal de convertir la zona en un espai obert per al barri, amb zones de pàrquing suficients i la recuperació d’una pista esportiva a l’aire lliure.
  • Crearem un pla específic per a renovar el carrer Ermita i la seua connexió des de l’ermitori de la Verge de Gràcia fins a l’Església Major mitjançant la creació d’un passeig, integrant la nova plaça del Mercat, un replantejament general de la plaça del Llaurador i tot el carrer Ermita per a convertir aquest nou passeig en un espai rellevant en la vida social dels vila-realencs. Aquest pla pretén la unificació de disseny de totes les zones i facilitarà la circulació a peu de la que és la zona de passeig per excel·lència dels vila-realencs.
  • Crearem un pla de mobilitat que gestione el transit de la ciutat, amb una comissió que integrarà bàsicament a la Policia Local i a les Associacions de Veïns, que tindran veu i vot en aquest tipus de decisions que afecten directament al seu benestar. També contarem en aquesta comissió amb els comerciants, empreses i tots aquells col·lectius que es puguen sentir afectats per la mobilitat en una determinada zona.
  • Crearem un pla per a la potenciació de les zones verdes, on regenerarem tots els parcs i jardins de Vila-real, potenciant les espècies autòctones, posant en valor els arbres monumentals i amb un criteri clar de sostenibilitat per a l’estalvi d’aigua i energia. També es renovaran les zones de jocs infantils de forma que compleixen les normatives europees.
  • Establirem un pla especial per a facilitar ajudes econòmiques (fins a 2000 €) i també ajudes tècniques per a rehabilitar les vivendes del centre urbà que amb els anys hagen sofert una deterioració evident, afavorint l’ús de la ceràmica. L’objectiu d’aquest pla és convertir el centre de la ciutat en una zona agradable per a viure i atractiva per a l’establiment de comerços de proximitat, convertint-se a la vegada en un aparador per a ensenyar nous usos per a la ceràmica.
  • Obrirem un concurs de projectes amb el Sindicat de Regs per a la rehabilitació de la Sèquia Major, implicant a empreses, escoles, instituts i universitats, quedant la decisió final en mans dels ciutadans, que decidiran el projecte a desenvolupar de forma popular a través d’una consulta. Així, dignificarem l’entorn de la Sèquia Major plantejant-lo com un espai urbà de recuperació de la nostra cultura de l’aigua i un espai d’oportunitats per a la instal·lació de nous negocis.

JUNTS + ESPORT I SALUT

  • Reivindicarem l’ampliació del centre d’especialitats Verge de Gràcia al carrer Torrehermosa per què torne a ser un centre de salut complet, reduint la ràtio pacients-metge a la resta de centres, els quals milloraran l’atenció individual. Les especialitats es traslladaran a l’Hospital de la Plana, que compta amb millors serveis sanitaris, a més d’aparcament i un servei de bus gratuït que posarem en marxa.
  • Engegarem el Bus-Salut per connectar els barris de la ciutat amb l’Hospital de la Plana de forma gratuïta per a tots els vila-realencs. Al mateix temps, crearem un Pla Integral de Connexió Hospital-Vila-real que inclourà junt amb el Bus-Salut, la millora de l’accés també a peu, revisant el paviment i la il·luminació de tot el traçat i amb importants mesures per a millorar la seguretat dels vianants.
  • Impulsarem estudis de postgrau reglats i presencials a Vila-real, centrats en medicina i fisioteràpia esportiva de la mà de la Universitat Jaume I i que tindran com a referència el Centre de Tecnificació Esportiva. En la planificació d’aquests estudis es contarà amb la col·laboració de les entitats esportives locals.
  • Reordenarem el tràfic enfront de les farmàcies, creant espais per a l’estacionament de curta durada amb reserves especials connectades a l’horari d’obertura de les farmàcies, per tal de facilitar l’accés als usuaris, sobretot a aquells en situació d’urgència.
  • Crearem una ordenança municipal sobre tinença i protecció d’animals, obrint un cens caní a través d’un registre municipal i definint clarament els llocs on els animals poden o no poden estar amb la definició d’un pla d’espais per a animals. A més, inclourem una sèrie d’activitats destinades a les escoles sobre el respecte als animals i drets i deures que suposa tindre una mascota. Finalment, aquesta ordenança inclourà el reconeixement d’aquelles associacions i entitats que treballen per la protecció dels animals i en especial aquelles centrades en la recuperació dels mateixos quan es troben abandonats i en mala situació, recolzant els programes d’acolliment.
  • Crearem un registre municipal de demandants d’alertes sanitàries, amb el que l’ajuntament informarà de les situacions que puguen ser perilloses per als demandants (nivells de pol·len determinats, temperatures extremes, altres circumstàncies perilloses…), amb una alerta per missatgeria mòbil i per e-mail.
  • Potenciarem l’activitat “Caminar és salut” amb un espai a la pàgina web de l’Ajuntament i una aplicació per als mòbils que, en funció de les característiques personals indicades, serà capaç de crear i recomanar una ruta per a caminar al voltant de la ciutat, a més de compartir-la amb els altres per tal de poder fer l’activitat en grup.
  • Bonificarem el 100% de les taxes als clubs locals per l’ús dels espais esportius municipals, estalviant-los vora 30.000 euros que podran destinar a potenciar i millorar la pràctica dels seus esports.
  • Posarem en marxa el Centre de Tecnificació Esportiva al 100% del seu rendiment, amb ús preferent per als clubs i esportistes locals, elaborant un pla integral que maximitze el seu ús, facilitant la celebració de competicions autonòmiques i nacionals de diferents disciplines.
  • Millorarem la seguretat dels esportistes amb el Pla d’Esport Segur que proporcionarà formació als esportistes i entrenadors sobre primers auxilis o ús de desfibriladors, i també integrarà la reserva d’una ambulància per a atendre exclusivament als nostres esportistes en aquells moments en els quals s’estiguen celebrant entrenaments o competicions a la ciutat.
  • Destinarem en Vila-real un espai que serà la Ciutat del Futbol Sala destinada a l’esport base i les lligues locals. Al mateix temps, habilitarem nous espais dedicats al bàsquet, a la zona del pavelló Bancaixa. En tots dos casos, els camps estaran dotats dels millors materials per a la pràctica de l’esport, comptant amb l’opinió dels clubs i els equips de les lligues locals.
  • Crearem un pla especial per a millorar el running a la ciutat, amb especial incidència a la seguretat dels corredors. Així, aquest pla integrarà la millora dels espais on actualment es practica i també la planificació fora del nucli urbà de noves rutes dotades de les mesures de seguretat i il·luminació adequades.
  • Promourem la formació de formadors esportius per a les diferents disciplines esportives practicades a la ciutat, a través de les federacions esportives per què puguen organitzar els cursos a les nostres instal·lacions. Així, facilitaríem la formació als vila-realencs i també a altres joves de la província, convertint la ciutat en referència esportiva de les nostres comarques.
  • Crearem un servei d’assessorament tècnic complet per a la formació física i nutricional dels xiquets i xiquetes dins del programa d’Esport Escolar, a més d’incloure servei sanitari en totes les instal·lacions. També encetarem un nou programa de competicions per als estudiants de Secundària, qui també podran practicar el seu esport preferit als caps de setmana.
  • Crearem l’Oficina de l’Esport Local, un espai d’ajuda als clubs esportius locals, gestionada per ells i finançada per l’ajuntament, on es fomentarà la col·laboració i l’obtenció de millores per a tots els clubs i es coordinarà l’organització dels diferents esdeveniments esportius. Seran els clubs qui decideixen fins a quin punt volen utilitzar els serveis comuns de l’oficina, però l’objectiu serà posar a la seua disposició el màxim nombre d’accions possibles, per tal d’alliberar de feina als clubs.
  • Recuperarem la Gala de l’Esport per a reconéixer públicament l’esforç dels clubs i esportistes locals en totes les disciplines que es practiquen a la ciutat i que també puga servir per a reconéixer a aquelles empreses que col·laboren amb l’esport a Vila-real, reforçant als clubs front en les seues accions per millorar els patrocinis esportius oferits.
  • Crearem un programa específic de foment i ajuda a l’esport minoritari per tal de promoure i potenciar la creació d’equips o seccions en totes les pràctiques esportives de la ciutat, amb especial atenció a l’esport femení L’ajuntament, per tant, garantirà que cap club haja de renunciar a tindre equips o esportistes competint per falta de finançament i, per tant, els esportistes locals podran participar l’esport que desitgen. Dotarem un pressupost anual de 20.000 €.

JUNTS + JOVENTUT

  • Reestructurarem el programa Vilabeca per què puga suposar un vertader programa d’iniciació a la vida laboral, integrant als comerços i les empreses de la ciutat amb la intenció de què es convertisca en la porta d’entrada a les mateixes, possibilitant la consecució d’un treball estable. A més, les empreses que participen en el programa i també les que es generen a través de Vilaemprén, seran prioritàries per a l’ajuntament i podran utilitzar aquesta experiència per a millorar la seua competitivitat empresarial.
  • Garantirem una connexió adequada de la ciutat amb l’UJI. Per a aconseguir-ho, oferirem als estudiants vila-realencs el Viatge Verd per a què es desplacen a l’UJI amb transport sostenible, amb un acord amb RENFE i l’Ajuntament de Castelló que combine als bitllets de Rodalies i Tram, amb llibertat horària per als estudiants. En qualsevol cas, mentre es tanca aquest programa, oferirem als estudiants la possibilitat de desplaçar-se a l’UJI en un autobús exclusiu i directe des de Vila-real, des del primer dia de classe del curs vinent.
  • Crearem un pla especial de bonificacions en els impostos i taxes municipals per joves aturats, amb la bonificació màxima de l’Impost Municipal de Vehicles i descomptes significatius en la resta de taxes municipals.
  • Crearem un Pla Jove que fomente les polítiques d’ocupació i d’habitatge. En ocupació, s’emprendran accions específiques per a reduir l’atur jove amb cursos específics per a ells, una borsa de treball jove municipal i assessorament personalitzat per l’obtenció de treball. Per a qüestions de vivenda, es crearà una borsa de pisos en lloguer, a més d’un servei de pisos compartits i un assessorament integral per a el tràmit i obtenció d’hipoteques.
  • Activarem un programa Erasmus Vila-real que inclourà beques de 350 € al mes per aquells estudiants que hagen obtingut plaça en alguna universitat estrangera dins el programa Erasmus+, però no gaudisquen de cap ajuda econòmica per a realitzar l’estada.
  • Crearem el programa Ambaixadors de Vila-real per a tots els joves de qualsevol edat que realitzen un intercanvi internacional i amb el que l’ajuntament es anomenarà ambaixadors i els facilitarà material i activitats per a explicar que es Vila-real al món. També fomentarem un acord amb la Universitat Jaume I i, opcionalment, amb la resta d’universitats valencianes, per a integrar a la ciutat dins de les diferents activitats de socialització organitzades per als estudiants vinguts de fora i també a aquelles empreses locals que desitgen presentar les seues accions a aquests, donant a conèixer a Vila-real als joves que ens visiten per qüestions acadèmiques.
  • Crearem un programa de pràctiques per a estudiants universitaris de Grau i Màster, que podran fer les seues pràctiques i el treball final en serveis municipals, en temàtiques específiques centrades en la ciutat i en el seu futur. Amb la combinació d’aquestes dues activitats aconseguirem que els universitaris vila-realencs puguen optimitzar el seu temps, a més de fer una aportació important a la seua ciutat, col·laborant en aquelles temàtiques que puguen ser d’interés per a ells i per als seus veïns. També inclourem en aquest programa a aquelles empreses amb contractes administratius amb l’ajuntament per a col·laborar en les accions que aquestes realitzen.
  • Establirem uns premis anuals als millor expedients universitaris en diferents àmbits de coneixement, dotant aquests premis d’una beca completa de Màster per a cadascun d’ells.
  • Donarem un nou impuls a la Junta Jove per a què siga un punt de trobada dels joves de Vila-real i les associacions de les quals formen part, on es debatran i aprovaran totes les accions de l’ajuntament destinades a la gent jove. A més, promourem a l’Espai Jove activitats dirigides pels mateixos interessats a través de la Junta Jove, de forma que integre en un sol punt totes les activitats que els joves necessiten, tant a nivell de formació com d’oci.
  • Crearem un pla específic d’oci nocturn per als joves, amb l’organització d’activitats els caps de setmana de tot tipus integrades preferentment en els locals d’oci de la ciutat, els quals també podran proposar activitats complementàries. Valorem que aquestes iniciatives orientades als joves vila-realencs també atrauran joves d’altres ciutats properes.
  • Gestionarem una app que integre tota la informació sobre les activitats que més interessen als joves de Vila-real i que contindrà tant les que organitze l’ajuntament com aquelles d’altres organitzacions (associacions, comerços, empreses…), però que puguen ser d’interès per a ells.

JUNTS + PARTICIPACIÓ

  • Crearem un Servei d’Atenció Ciutadana en els diferents barris de la ciutat amb l’objectiu d’atendre personalment les necessitats dels veïns. Els treballadors d’aquest servei, equipats amb avanços tecnològics, atendran de forma directa als veïns i estaran directament connectats amb els diferents serveis de l’ajuntament. Aquest Servei d’Atenció Ciutadana prestarà especial atenció a aquelles persones amb necessitats especials, com són la gent gran o les famílies en situació de risc d’exclusió social. A més, seran el nexe d’unió amb l’administració municipal, ajudant-los en les tramitacions que hagen de fer i atenent-los en qualsevol tipus d’informació que puguen necessitar.
  • Crearem els Consells de Barri, integrant en ells a les Associacions de Veïns i als regidors i tècnics de l’ajuntament implicats en qualsevol necessitat del mateix, per tal de portar endavant una millor prestació dels serveis municipals als barris, apropant la gestió als veïns i destinant tots els recursos possibles a la millora de la qualitat de vida dels veïns. Es celebraran a petició de qualsevol dels integrants del Consell.
  • Crearem el programa “Millora el teu Barri” per què siguen les mateixes Associacions de Veïns les que gestionen la part del pressupost municipal destinada al manteniment del seu barri, decidint directament les millores de l’entorn que volen prioritzar. Per a aquest objectiu l’ajuntament destinarà 100.000 € addicionals, que es repartiran segons marque el Consell de Participació Ciutadana. Així, s’atendran molt millor les queixes i suggeriments dels veïns, donat que seran els mateixos col·lectius veïnals els que donen una solució més ràpida a qualsevol problemàtica referent al manteniment del barri.
  • Recuperarem l’Antiga Estacioneta com a nou centre de referència al barri del Calvari, convertint-la en Casa del Barri i en agència de lectura. A més, també s’estudiarà la recuperació d’espais a l’edifici per tal de convertir-lo en seu fixa d’organitzacions com AECC Vila-real.
  • Convertirem l’alqueria dins el jardí de Botànic Calduch en la nova Casa del Barri gestionada per l’associació de veïns, dotant-la de tots els mitjans necessaris per a desenvolupar les seues activitats.
  • Crearem una agenda pública d’esdeveniments a celebrar en Vila-real, de tal forma que qualsevol particular o associació puga consultar que hi ha programat a la ciutat en un moment determinat i siga d’ajuda per a programar altres esdeveniments, evitant coincidències i molèsties. La font d’aquesta informació pot ser diversa, però inclourà obligatòriament totes les activitats que organitze, participe o col·labore l’ajuntament i aquelles en les que hi haja una sol·licitud acceptada d’ocupació de via pública. Aquesta agenda pública inclourà tant els espais oberts com els edificis municipals on es celebren actes.
  • Establirem una base de la Policia Local a l’Ermita durant l’estiu, per tal de millorar el servei i la seguretat de la zona, en l’època en què una part important dels vila-realencs es traslladen als masets. La Policia Local contarà amb un espai que servirà com a referència per als veïns prestant un servei 24 hores amb un mínim de 4 agents assignats, a més d’incrementar la presència en aquelles zones amb més residents o en les zones on existisca un problema de seguretat.
  • Crearem el Consell Local del Major en el qual s’integraran totes les associacions de majors i també aquells col·lectius i particulars que vulguen aportar una visió de les activitats locals des del punt de vista de l’experiència i servirà com a consell assessor per a la resta d’organismes municipals, a més d’engegar iniciatives pròpies allà on l’ajuntament no estiga atenent bé les seues necessitats.
  • Posarem en marxa un pla per a facilitar el pagament de tots els impostos municipals (IBI, IAE, Impost de Vehicles, taxes diverses, etc…) amb la possibilitat d’ajornar-los fins a 10 mesos i sense aplicar interessos de demora en cap cas. Així, les famílies amb l’ajuda de l’Ajuntament podran personalitzar el fraccionament per tal de planificar l’economia familiar amb major llibertat, adaptant-se a la realitat econòmica en cada moment.
  • Incorporarem els pagaments amb TPV (targeta bancaria) per als tributs o taxes municipals, disponible en qualsevol edifici municipal que puga requerir un pagament i també en una passarel·la en línea accessible en la web.
  • Impulsarem les Iniciatives Populars, a través de les quals els ciutadans podran presentar directament al ple de l’ajuntament les seues propostes, recollint les firmes d’un 15% dels vila-realencs per a poder presentar i defendre qualsevol qüestió, que serà obligatòriament considerada i valorada per l’alcalde i regidors.
  • Crearem comissions específiques per al seguiment de les obres municipals, on participaran els ciutadans directament afectats per l’actuació, els quals podran controlar i consultar qualsevol qüestió al respecte. A més, facilitarem al màxim als ciutadans l’accés als expedients de les meses de contractació pública.
  • Imposarem que l’ajuntament s’obligue a fer auditories de les obres públiques de tal forma que es comprove si la planificació, adjudicació, execució i el destí de les obres públiques s’hagen ajustat a les diferents legislacions i normatives. Sempre es comprovarà si s’ha fet tot el que hi havia en el projecte presentat, si la inversió ha sigut raonable i si la despesa ha sigut la correcta. També es valorarà si hi ha hagut deficiències i la resposta que s’ha donat davant les mateixes.
  • Redissenyarem la web de l’ajuntament perquè es convertisca en un vertader punt d’entrada per a qualsevol interacció amb l’administració, obrint-la també a les associacions locals que vulguen sumar-se i amb el complement d’una app que integre un servei personalitzable d’avisos sobre terminis d’inscripcions, pagaments, ajudes, etc.

JUNTS + SERVEIS SOCIALS

  • Incrementarem les ajudes primàries que es gestionen a través de les entitats solidàries locals (Joventut Antoniana, Cáritas, Creu Roja, Sant Vicent de Paul, Fundació Tots Units… i els altres projectes socials que pugen anar sorgint) que treballen amb les famílies vila-realenques més necessitades, fins a poder cobrir totes les necessitats de financiació d’aquestes organitzacions.
  • Comprometem el pagament de qualsevol tipus de subvencions a les associacions locals durant el primer trimestre de l’any, per a facilitar la realització de les seues activitats.
  • Crearem un “Fons d’Acollida Social Primària” per a les persones o famílies que estiguen en procés d’iniciar la sol·licitud de l’ajuda immediata i que durant el període d’espera tindran a la seua disposició aquest fons per a cobrir les necessitats més urgents.
  • Crearem una regidoria de la Família, que integrarà totes les polítiques públiques de qualsevol administració destinades a ajudar a les famílies, prestant una especial atenció als menors. Inclourem en aquest departament ajudes de tipus econòmic, social o d’habitatge, amb un servei d’assessorament personalitzat per a totes famílies amb especial atenció a aquelles en risc d’exclusió social, que obtindran bonificacions en els impostos i taxes municipals.
  • Facilitarem que aquelles famílies amb tots els seus membres aturats tinguen la màxima bonificació possible de l’IBI i també d’altres impostos i taxes municipals que puguen haver d’assumir. A més, i una vegada algun membre trobe feina, s’establirà un pla especial de pagament d’aquests conceptes perquè els impostos i taxes no obstruïsquen la recuperació econòmica de la família.
  • Crearem una borsa de vivendes amb les agències immobiliàries de Vila-real orientada a les famílies en risc d’exclusió social, integrada per arrendaments de baix cost, i als que l’ajuntament contribuirà garantint el pagament a les immobiliàries durant el primer any.
  • Crearem un banc local d’aliments coordinat per les associacions locals i que amb el suport de l’ajuntament podrà optimitzar la gestió de l’ajuda alimentaria. L’ajuntament proporcionarà un espai amb servei de consergeria permanent per a poder rebre tot tipus de donacions a qualsevol hora del dia i facilitarà la recollida d’aliments en els punts acordats i l’entrega corresponent a les diferents associacions.
  • Crearem un Consell Local del Voluntariat que dirigirà una Xarxa Municipal del Voluntariat, per a integrar a aquells vila-realencs que vulguen dedicar part del seu temps a ajudar en diversos àmbits (social, cultural, esportiu d’integració…) i aquells particulars o associacions que necessiten l’ajuda de voluntaris per a realitzar les seues activitats. Potenciarem, a més, el voluntariat mediambiental, el voluntariat jove o el voluntariat cultural.
  • Crearem una Regidoria del Major, que dirigirà un pla especial per a ells que oferirà activitats específiques per a gent gran en totes les programacions oferides per l’ajuntament (activitats esportives, culturals, de salut, etc…) que complementen les activitats ja programes per les associacions locals.
  • Aquest pla integrarà un carnet anomenat Gent d’Or que possibilitarà el contacte directe amb la gent gran i integrarà aquestes activitats més altres que puguen oferir les diferents associacions i empreses, a qui se’ls demanarà un tracte especial per a ells. A través d’aquesta targeta s’oferiran descomptes, també la preferència en les reserves d’activitats o la instauració de butlletins informatius per a la gent gran, entre altres propostes que puguen anar sorgint des de l’Ajuntament o des de la societat.
  • Inclourem dins del Bus de la Salut, el CEAM La Olivereta com a parada del circuit, per a apropar els seus serveis a tots els barris de la ciutat.
  • Crearem una targeta sanitària municipal per a ajudar econòmicament a l’obtenció de medicaments exclosos de la seguretat social a la gent gran i a les famílies en risc d’exclusió, a través d’un conveni amb les farmàcies de Vila-real.
  • Crearem un programa municipal de beques Oportunitat dirigit a persones amb discapacitat del qualsevol edat, que podran desenvolupar la seua beca als diferents departaments de l’ajuntament o també a diferents empreses i comerços que s’incorporen voluntàriament al programa, facilitant la seua plena integració en el món laboral.
  • Crearem el programa “Temps per a tu” orientat a les famílies amb persones discapacitades, que consistirà en l’organització d’activitats lúdiques de forma programada i orientades als discapacitats, de tal forma que els familiars cuidadors puguen deixar-los en mans de professionals i tenint un temps per a ells, millorant la conciliació personal i familiar.
  • Crearem de la mà d’ACUDIM un fons per a la recuperació de tot el material ortopèdic de mobilitat (muletes, andadors, cadires de rodes…). L’associació s’encarregarà de recollir aquest material quan ja no se li estiga donant un ús, fer les reparacions necessàries perquè puguen tornar a funcionar correctament i entregar-lo a aquelles famílies que ho puguen necessitar per a completar la reutilització.
  • Promocionarem l’adhesió de l’Ajuntament de Vila-real a la “Carta Europea para la igualdad de mujeres y hombres en la vida local”, valorant la perspectiva de gènere en totes les normatives i activitats programades a la ciutat.
  • Organitzarem un Acte Institucional de Benvinguda per a tots els nadons de Vila-real, atorgant-los una carta de ciutadania on consten els seus drets com a veïns de la nostra ciutat i els compromisos que assoleix l’ajuntament per al seu benestar. Aquest acte podrà contar amb la col·laboració de les associacions, comerços i empreses de Vila-real que vulguen participar, sent realment tota la ciutat qui done la benvinguda als menuts, felicitant a les famílies.

JUNTS + TRANSPARÈNCIA

  • Publicarem totes les factures que pague l’Ajuntament per a que els vila-realencs sàpiguen amb exactitud a què es dediquen els seus impostos. En la pàgina web municipal i organitzats per departaments, s’inclourà tota la informació necessària per a entendre en què ha consistit el pagament (empresa proveïdora, import, concepte sobre el que se factura, regidor que autoritza la despesa).
  • L’alcalde i els regidors tindran un horari fixe d’atenció als ciutadans, que estarà publicat a la pàgina web i en el qual, sense cita prèvia, qualsevol veí serà atés directament per l’alcalde o el regidor que desitge. Tot això, sempre a banda de les cites que es puguen concertar específicament. En aquest cas la intenció és millorar la relació amb els ciutadans, que cada setmana sabran en quin moment poden contactar personalment amb els seus representants, per a transmetre’ls qualsevol qüestió personal o d’alguna organització a la que representen.
  • Rebaixarem la càrrega fiscal durant tota la legislatura, establint bonificacions específiques per als col·lectius més necessitats i amb especial atenció a aquells pagaments que s’entenguen com a injustos per part dels veïns, com pot ser l’IBI a les zones urbanitzables com la d’El Madrigal, sense serveis públics.
  • Facilitarem la informació sobre els impostos municipals elaborant un document personalitzat per a cada veí, que s’enviarà a principi d’any i on constaran tots els impostos i taxes que cada contribuent ha de pagar, amb totes les possibilitats de pagament i també totes les bonificacions a les quals es pot acollir, segons els diferents plans municipals.
  • Engegarem un sistema online per a què qualsevol ciutadà puga fer un seguiment a temps real de les sol·licituds, propostes o queixes que es fan directament a l’ajuntament, des del mateix moment que es registren. Així, en qualsevol moment es podrà consultar en quina situació i en quin departament es troba l’entrada, a més de la persona responsable del tràmit de la mateixa.
  • Ens comprometem a què l’alcalde tinga dedicació exclusiva a la ciutat i no ostente cap altre càrrec públic ni obtinga altres retribucions. A més, la seua agenda estarà permanentment publicada a la web de l’ajuntament, de tal forma que tots els ciutadans podran comprovar les hores dedicades al treball públic.
  • Ens comprometrem a que l’alcalde només puga exercir aquest càrrec per un màxim de dos legislatures (8 anys) consecutives, fomentant la renovació democràtica dels càrrecs públics.
  • Reduirem la despesa general en dietes i protocol, adjuntant a cada una d’aquestes despeses un informe explicatiu que justifique la naturalesa i necessitat dels mateixes. A més, aquesta informació estarà disponible perquè puga ser consultada fàcilment per tots els ciutadans.
  • Reduirem substancialment el nombre d’assessors fins a quedar per davall del màxim permés per la Llei, contractant només a aquells que siguen estrictament necessaris per la naturalesa de la seua tasca i sempre prioritzant i aprofitant el total de la plantilla d’empleats municipals, reivindicant el seu indispensable paper dins la vida pública municipal.
  • Adherirem a Vila-real a la central de compres de la Diputació, en la que ja participen tots els pobles de la província i que generarà estalvis de fins un 50% en contractes de subministrament general (materials, energia…). A més, exigirem que les empreses de la nostra ciutat tinguen una participació preferent en aquesta central de compres.
  • Convocarem un Ple de l’Estat del Municipi una vegada a l’any de forma obligatòria, destinat a tractar els temes més importants de la ciutat i on s’habilitaran els mecanismes necessaris per a que els vila-realencs facen arribar propostes als grups integrants del ple i que, fins i tot, puguen intervenir en el debat en aquelles qüestions que més directament els afecten.
  • Establirem un “Pla de Mandat 2015-2019” que inclourà les propostes contingudes en aquest programa i facilitarà als ciutadans el seguiment del compliment de les mateixes durant tota la legislatura, amb un espai específic a la web de l’ajuntament amb una actualització mensual d’accions específiques que hagen contribuït a eixos compliments.
  • Inclourem Vila-real com a ciutat voluntària dins el programa de l’organització Transparència Internacional, per tal de millorar en la transparència en la gestió i en el compliment del principi de rendició de comptes.

leave a comment

Por seguridad escribe esto: *